Shaheed Herman Rasschaert Vrienden

"omdat gij mijn vrienden zijt"

Wie steunen we?

De Adhivasi of ‘tribals’ behoren tot de oorspronkelijke bewoners van India. Zij hebben geen plaats in het kastenstelsel. In de ogen van vele andere Indiërs zijn ze daarom nog minder dan de Dalits, de laagste kaste in India. Deze tribals vallen bij zowat alles uit de boot. Onderwijs is in de dorpen slecht of niet georganiseerd, water- of elektriciteitsvoorzieningen zijn zeldzaam, gezondheidszorg is matig uitgebouwd, … Ook in de hogere besturen hebben ze amper vertegenwoordigers die voor hun rechten opkomen. Door hun onderontwikkeling kennen ze bovendien amper hun rechten en zijn ze vaak het slachtoffer van een discriminerende of corrupte overheid.


Adhivasi-gemeenschappen zijn vooral te vinden in de Indiase staten Chhattisgarh, Jharkhand, Orissa, Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Maharashtra, Andhra Pradesh, Bihar, West-Bengalen, Mizoram en andere noordoostelijke staten, en op de Andamanen en Nicobaren.


De meeste stammen leven in ontoegankelijke heuvelachtige of bergachtige dichtbeboste gebieden, wat een van de redenen is waarom men ze van weinig politiek en economisch belang vindt. Commerciële bosbouw en intensieve landbouw, als gevolg van de economische modernisering, veroorzaakten grote ecologische schade aan de oorspronkelijke habitat van deze stammen en maakt ze kwetsbaar.

Members Area

Recent Photos

Newest Members

Recent Blog Entries

Recent Forum Posts

Met de medewerking van: