Shaheed Herman Rasschaert Vrienden

"omdat gij mijn vrienden zijt"

Over SHRV

Q & A

 1. Waar ligt Kutungia?

  Kutungia ligt in Oost India, in de deelstaat Jharkhand, op ongeveer 250km van de stad Ranchi. Het dorp ligt op enkele kilometers van de “tarmac-road”, in een landelijk, glooiend landschap.

  http://wikimapia.org/#lat=22.4907505&lon=84.9285221&z=14&l=26&m=b&search=India%2C%20Kutungia

 2. Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

  Wij hebben veel appreciatie voor de inzet van vrijwilligers maar op dit ogenblik is er geen concrete nood en zien wij ook geen mogelijkheid om met vrijwilligers te werken in Kutungia. Onze acties zijn er momenteel op gericht om zoveel mogelijk lokale mensen te betrekken bij het verbeteren van hun levensomstandigheden, de uitbouw van de school en de andere projecten en hen de mogelijkheid te bieden om op die manier een inkomen te verwerven.

  Jaarlijks organiseren wij een eetfestijn ten voordele van onze projecten. Hiervoor kunnen zich vrijwilligers aanmelden. Helpende handen zijn steeds welkom.

 3. Kunnen wij spullen (kleding en speelgoed) verzamelen voor het project?

  Helaas is het vervoer van goederen van België naar Kutungia erg duur, veel duurder dan de aankoop van kleertjes en andere benodigdheden ginder. Omdat we het ingezamelde geld zo verantwoord mogelijk willen besteden kiezen we dan ook voor aankoop ginds ter plaatse, in plaats van het duurdere vervoer vanuit België.

  Wij appreciëren het bijzonder dat u wil delen met wie in nood is. Ook in uw eigen buurt vindt u ongetwijfeld een zinvolle bestemming voor wat u zelf niet meer gebruikt, want ook bij ons leven veel mensen in armoede. Heel wat organisaties zamelen goederen in en stellen ze gratis of tegen een bescheiden prijs ter beschikking van mensen die het hard nodig hebben.

 4. Wij organiseren een privé-feestje/sponsoring en willen uw project steunen. Hoe kan dit het best verlopen? Is een fiscaal attest mogelijk?

  Uw bijdragen op de eigen ING-rekening zijn welkom op het nummer 393-4372464-84 (IBAN code: BE03 3934 3724 6484). Voor stortingen op deze rekening kunnen wij evenwel geen fiscaal attest afleveren. Wij kunnen U wel - op uw verzoek - een overzicht bezorgen van de schenking indien U een specifieke mededeling hebt doorgegeven bvb. feest/geboorte + naam.

  Indien U fiscale attesten verwacht, dan kan u storten op het rekeningnummer van HuBeJe vzw BE43 4352 0990 0101 BIC KREDBEBB met vermelding Herman Rasschaert Kutungia + fiscaal attest aub.

  Bij meerdere stortingen kan U vooraf een specifieke mededeling afspreken. Dan kan U een overzicht ontvangen van de schenkingen. Contacteer hiervoor Shaheed Herman Rasschaert Vrienden, t.a.v. Geert Rasschaert, broer van Herman [[email protected]].

Back to top